23 Ιαν 2017

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!

Ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου, ξεκίνησε σήμερα για τους μαθητές της Β' Δημοτικού. Η αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου» στο Ι.Μ.Ε., μας έδωσε την ευκαιρία να επιβιβαστούμε στο πλοίο με το οποίο ο Δαρβίνος, ξεκινώντας από τη Μ. Βρετανία, έφτασε στη μακρινή Χιλή και τα Νησιά Γκαλαπάγκος.

Πώς και γιατί, όμως, ξεκίνησε ο νεαρός, τότε, Δαρβίνος αυτό το ταξίδι; Η απάντηση απλή: ήθελε να μάθει, να ανακαλύψει καινούργια πράγματα! Με ποια διαδικασία εμφανίζονται νέα είδη για να αντικαταστήσουν αυτά που εκλείπουν πάνω στον πλανήτη μας; Ήταν τότε η κατάλληλη στιγμή να βρει μια συνολική ερμηνεία που θα «ξεκλείδωνε» το μυστήριο των μυστηρίων: την ίδια τη ζωή.

Η τρισδιάστατη ταινία «Δαρβίνος: Το μυστήριο της φύσης» που παρακολουθήσαμε μπόρεσε να «μαγέψει» μικρούς και μεγάλους. Τη μια στιγμή πετούσαμε στους ουρανούς και παρατηρούσαμε πώς συμπεριφέρονται διάφορα είδη πουλιών. Την άλλη καταδυόμασταν σε μεγάλα βάθη και ανακαλύπταμε τις αλλαγές που μπορεί να φέρει μια σεισμική δόνηση ή η έκρηξη ενός ηφαιστείου σε όλη τη θαλάσσια ζωή της περιοχής.

Αίτημα πολλών μετά το τέλος της ταινίας: να την ξαναδούμε!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες