20 Δεκ 2016

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ...

Οι μαθητές του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν στο ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" τη βραβευμένη από το ευρωπαϊκό κέντρο κινηματογράφου φινλανδική ταινία "Μια ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη" που περιέγραφε με τόσο γλαφυρό τρόπο πώς ήταν ο ίδιος παιδί καθώς και τι τον ενέπνευσε να γίνει ο αγαπημένος... όλων των παιδιών του κόσμου!


Μέσα από τα χιονισμένα τοπία της Λαπωνίας, ταξιδέψαμε με τους ταράνδους και τα έλκηθρα... στις αξίες της άδολης αγάπης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ειλικρινούς φιλίας και όλων των συναισθημάτων που μέσω της ιστορίας αναδείχτηκαν μπροστά στα μάτια μας και άγγιξαν τις καρδιές μας.


Το ταξίδι μας... στο παραμύθι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της έκθεσης-αφιερώματος στον Ευγένιο Τριβιζά, όπου θαυμάσαμε τις ευρηματικές ζωγραφιές, τις χειροτεχνίες καθώς και τα κουστούμια που χρησιμοποιήθηκαν στα δραματοποιημένα έργα του από τις διάφορες παιδικές θεατρικές παραστάσεις.
 Επιστρέψαμε στο σχολείο, με το άγγιγμα της μαγείας του παραμυθιού και την αδημονία για τον Άγιο Βασίλη... ακόμη μεγαλύτερη!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες