08 Δεκ 2016

ΤΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

"Καλωσορίζουμε τους μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο". Με αυτή τη φράση μας απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Οι μαθητές της Στ' Δημοτικού του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και συμμετείχαν στο "Εργαστήρι Δημοκρατίας"... Αλήθεια, έχετε σκεφτεί τι θα γινόταν, αν μία μέρα ο δάσκαλός σας έλεγε ότι "2+2=5" και σας επέβαλε, μάλιστα, να εφαρμόσετε αυτόν τον κανόνα; Με βάση, λοιπόν, αυτό το ερώτημα, οι μαθητές εξέφρασαν τα συναισθήματά τους και έπαιξαν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ρόλων. Έννοιες όπως δικατορία, δημοκρατία, εξαναγκασμός ζωντάνεψαν μέσα από βιωματικές δράσεις των ίδιων των μαθητών.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο "Εργαστήρι Δημοκρατίας", επισκεφθήκαμε ακόμα και την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Εκεί με τη συνοδεία υπαλλήλων της Βουλής, μεταφερθήκαμε στα θεωρεία, παρακολουθήσαμε για λίγη ώρα τη συνεδρίαση, ενώ βγαίνοντας από τα θεωρεία, αναπτύξαμε και κουβεντιάσαμε τις απορίες μας και, κατόπιν, ικανοποιημένοι από όσα αποκομίσαμε από την επίσκεψη μας στην "έδρα της δημοκρατίας", κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο.

Ήταν μία εμπειρία που θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες