23 Νοε 2016

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Βάρης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, που αποτέλεσε έναν ύμνο στο μεγαλείο της δημοκρατίας με αναδρομή στην αφετηρία της, στην αρχαία Αθήνα.

Μέσα από τον λόγο του, ήταν διάχυτος ο θαυμασμός του, για τις αναλλοίωτες αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας και αξιοκρατίας, που αποτελούν το θεμέλιο προόδου και ανάπτυξης μιας κοινωνίας, επισημαίνοντας, έτσι, τον ρόλο τους μέσα στα πλαίσια της σύγχρονης πολυπολιτισμικής πραγματικότητας.

Πάνω απ' όλα, έγινε σαφής η αξία του πολίτη ως ρυθμιστή της κοινωνίας, της εύρυθμης λειτουργίας της πολιτείας, χωρίς έριδες και με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η ομιλία του αποτέλεσε για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και έμπνευσης για ένα ευοίωνο μέλλον.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη σημασία της διαχρονικής ρήσης του Θουκυδίδη “κτήμα ες αεί” σε ό,τι αφορά αυτές τις μοναδικές αξίες,”παντοτινό απόκτημα”, που απηχούν περισσότερο από ποτέ, στη σημερινή εποχή. 

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες