13 Νοε 2016

ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού, οι μαθητές της Γ' Δημοτικού ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των παιδιών και τη σπουδαιότητα τήρησής τους.

Τα παιδιά έμαθαν ότι έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα που ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις, το Σύνταγμα και τους νόμους. Αναμφισβήτητα, όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις που γίνονται λόγω φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας ή καταγωγής.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί παρακολουθήσαμε τα βιντεάκια: "Τα δικαιώματα του παιδιού από τη UNICEF" και "Ειρήνη: Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα". Αναφερθήκαμε σε βασικές αξίες που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ομαδικότητα. Οι μαθητές σχεδίασαν κάποια από τα βασικά δικαιώματα σε χαρτόνι κι έφτιαξαν κολάζ. Παράλληλα, δημιούργησαν την αλφαβήτα των δικαιωμάτων και έφτιαξαν το παζλ «Τα παιδιά του κόσμου». Με διαδραστικό τρόπο κατανόησαν ότι όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισότητα και σεβασμό. Το project μας έκλεισε με τα παιδιά μας να τραγουδούν:

"Αν όλα τα παιδιά της γης..."

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες