26 Οκτ 2016

Η Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει. Με αφορμή την εθνική μας επέτειο, λοιπόν, οι μαθητές της Α' Δημοτικού ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα του πολέμου παρακολουθώντας μια ταινία-animation, η οποία τους προβλημάτισε αρκετά.

Μία βαλίτσα με ένα όπλο και ένα δίκοχο, με ένα παραμύθι για το 1940, με εφημερίδες εποχής, με το γράμμα ενός στρατιώτη και με άλλα στοιχεία από στιγμές της ιστορίας μας από το 1940, βοήθησε τους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν τι συνέβη τότε και να νιώσουν συναισθήματα, όπως συγκίνηση και περηφάνια. Το επετειακό κλίμα συμπλήρωσαν τα τραγούδια της εποχής και οι διάφορες χειροτεχνίες, όπως η δημιουργία του "ΟΧΙ" με δακτυλομπογιές.

Τέλος, οι μαθητές με ενθουσιασμό παρακολούθησαν τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη ως "Γερμανοκρατούμενο", μια παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Τάσου Γεωργίου, που φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας στα πλαίσια εορτασμού της εθνικής μας επετείου. Στο τέλος της παράστασης, τα παιδιά με μεγάλη χαρά και πολλά χαμόγελα έπαιξαν με τις φιγούρες του Καραγκιόζη, τις οποίες έλαβαν ως δώρο.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες