27 Οκτ 2016

ΕΛΛΑΔΑ + ΙΤΑΛΙΑ = ΦΙΛΙΑ

"Μα κυρία, αφού είμαστε φίλοι με την Ιταλία, γιατί τότε πολεμήσαμε εναντίον της;"

Η ερώτηση του Χάρη, αφοπλιστική αλλά καθόλα ειλικρινής! Η απάντηση που αβίαστα έρχεται στον νου, είναι: "Διότι τα παιδιά θα έλεγαν ένα απλό "δε σε έχω φίλο" και μετά από λίγο, θα τα ξεχνούσαν όλα". Με τους μεγάλους όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, πιο περίπλοκα. Πώς όμως θα το κατανοήσουν αυτό τα παιδιά της Β' Δημοτικού;

Το έργο μας δύσκολο. Η εξιστόρηση των γεγονότων, η ανάγνωση του κειμένου της Γαλάτειας Σουρέλη: "Σαν παραμύθι", η εικονογράφηση του αντιπολεμικού τραγουδιού "ο Ναπολιτάνος" και η φωνή της Σοφίας Βέμπο να μας συντροφεύει, ήταν μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που κάναμε εδώ και μια εβδομάδα. 

Στόχος μας, δεν ήταν μόνο να μάθουν τα παιδιά με απλά λόγια τα γεγονότα του 1940, αλλά κυρίως να συνειδητοποιήσουν την αξία της ειρήνης! Ένα κολάζ για τον πόλεμο και την ειρήνη έδωσε την αφορμή, για να δούμε τι σκέφτονται τα παιδιά. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, η φρίκη του πολέμου δε χωράει στα παιδικά μυαλά.

Η παράσταση του Τάσου Γεωργίου, "Η παρέλαση του Καραγκιόζη" και της παρέας του, έδωσε μια εύθυμη νότα κι έτσι, κλείσαμε τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με γέλια και γεμάτοι θετικά συναισθήματα.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες