24 Οκτ 2016

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Όποιος έχει ζήσει τα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής, τότε που η σοκολάτα αποτελούσε ένα άπιαστο όνειρο, ένα αγαθό δυσεύρετο… μπορεί να καταλάβει καλύτερα τον συμβολισμό της σοκολάτας στο βιβλίο της συγγραφέως Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου. Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές της Δ' Δημοτικού, έχοντας οδηγό τα παιδικά μάτια της ηρωίδας του μυθιστορήματος «Ο καιρός της σοκολάτας», βρέθηκαν μπροστά σε μια καθοριστική για την Ελλάδα ιστορική περίοδο, την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής.

Στα πλαίσια του project, με το οποίο ασχοληθήκαμε για έναν ολόκληρο μήνα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και μία ξεχωριστή παρέλαση… «Την παρέλαση του Καραγκιόζη», από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Γεωργίου, που όχι μόνο μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά μας δίδαξε και την ιστορία του Θεάτρου Σκιών.

Το ταξίδι μας στον χρόνο δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο επίλογο από την επίσκεψη της ίδιας της συγγραφέως, Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου στο σχολείο μας, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τα γεγονότα που έζησε την εποχή εκείνη και συζήτησε με τους μαθητές μας για όλα όσα τους προβλημάτισαν και τους εντυπωσίασαν στις σελίδες του βιβλίου της! Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες