26 Οκτ 2016

ΤΑ ΤΡΙΤΑΚΙΑ... ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Σήμερα οι μαθητές της Γ' Δημοτικού επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο. Μέσα από την ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου, παρακολούθησαν το χρονικό του πολέμου. Σκηνές από τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων ζωντάνεψαν μπροστά τους. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης, τους μετέφερε στα χρόνια του πολέμου και στη «μαύρη» περίοδο της Κατοχής. Βγαίνοντας στον εξωτερικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προσεγγίσαμε πολύπλευρα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αρχικά διαβάσαμε κείμενα από το βιβλίο της Άλκης Ζέη "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" και ποιήματα της περιόδου εκείνης. Μέσα από τα μάτια των ηρώων που «συναντήσαμε», γνωρίσαμε τις δυσκολίες του πολέμου, βιώσαμε μαζί τους στιγμιότυπα από την Κατοχή, την ηρωική αντίσταση αλλά και τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Στη συνέχεια, διαβάσαμε τίτλους εφημερίδων της εποχής, σχολιάσαμε τις εικόνες της αναχώρησης των Ελλήνων στρατιωτών προς το μέτωπο, ακούσαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα εμψυχωτικά τραγούδια της εποχής που ενθάρρυναν τους Έλληνες να συνεχίσουν να προσπαθούν για τα ιδανικά της πατρίδας. 

Τέλος, δημιουργήσαμε κολάζ με εικόνες από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, τον αγώνα των Ελλήνων στα βουνά της Πίνδου και την Απελευθέρωση. Γράψαμε αντιπολεμικά συνθήματα και συζητήσαμε τα θετικά της ειρήνης. Έτσι, το κλίμα της περιόδου εκείνης, μας μεταδόθηκε με μεγάλη σαφήνεια αλλά και ζωντάνια!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες