16 Οκτ 2016

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ... ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι σε μια περίεργη χώρα; Οι μικροί μας μαθητές, πάντως, ήταν έτοιμοι κι αφού επιβιβάστηκαν στο τρένο, ταξίδεψαν σε μια πολύπλοκη χώρα, κάπως διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Τη χώρα των συναισθημάτων φυσικά!

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, τα πρωτάκια μας επισκέφθηκαν το Θεατρικό Εργαστήρι Τέχνης, Πολιτισμού και Διαδραστικής μάθησης "Ένεκα Παιδείας", όπου πραγματοποίησαν ένα παραμυθένιο ταξίδι. Γέμισαν τα βαγόνια τους με επιθυμίες και όνειρα και γνώρισαν διάφορα συναισθήματα, όπως ο φόβος, η λύπη, η χαρά, ο θυμός και η αγάπη. Δε γνώρισαν, όμως, μόνο τα συναισθήματα αυτά αλλά έμαθαν και τρόπους, για να τα χειρίζονται και να τα αντιμετωπίζουν. Η ενεργή συμμετοχή τους στο θεατρικό παιχνίδι και η εμπλοκή τους σε όλο το πρόγραμμα, ενθουσίασαν τα παιδιά μας και τα βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα όλα όσα αισθάνονται.

Έτσι, οι μαθητές της Α' Δημοτικού ολοκλήρωσαν ένα από τα σημαντικότερα ταξίδια της ζωής τους και γέμισαν με εφόδια την ψυχή τους, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν αργότερα τα φτερά τους και να εξερευνήσουν τον κόσμο!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες