ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ...
09 Ιουν 2016

ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ...

Τι θα γινόταν, άραγε, αν όλα τα παιδιά της Γης πιάνονταν χέρι χέρι και έστηναν χορό γύρω από ένα γαϊτανάκι; Ένα διαφορετικό γαϊτανάκι, που οι πολύχρωμες κορδέλες του "κουβαλούν" κι από ένα μήνυμα για τον κόσμο μας και έτσι, όπως μπλέκονται από τον χορό των παιδιών, "φωνάζουν" την ειρήνη.

Σας ακούγεται τρελό; Σκέφτεστε πώς είναι δυνατόν να ενώσουν όλοι οι άνθρωποι μαζί τα χέρια γύρω από τη γη;

Κι όμως, οι μαθητές του Β1, υλοποίησαν αυτή την ιδέα επί σκηνής παρουσιάζοντας "Το γαϊτανάκι" της Ζωρζ Σαρή. Μέσα από ένα μεγάλο ταξίδι του κυρ Νικόλα του Γαρίφαλου, ο οποίος πέρασε από πολλές δυσκολίες και αντιμετώπισε δυσπιστία για την ιδέα του, όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, ηλικίας ή γλώσσας, κατάφεραν να δώσουν τα χέρια μια συγκεκριμένη ώρα και μέρα και να τραγουδήσουν για την ενότητα και τη συναδέλφωση των λαών. Και φυσικά, οι μικροί μας ηθοποιοί βρίσκονταν εκεί, τυπικοί στο ραντεβού τους τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, για να μας τραγουδήσουν ότι οι κακίες και οι έχθρες είναι περιττές και πως το πνεύμα της ομόνοιας πρέπει να επικρατήσει στον κόσμο. 

Η προσπάθειά τους είναι σίγουρα αξιέπαινη και το μήνυμα που πέρασαν σε όλους μας αξίζει πολλά μπράβο! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας λοιπόν και... καλό καλοκαίρι!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες