17 Απρ 2016

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ...

Τα τελευταία χρόνια το φυσικό περιβάλλον με πολλούς τρόπους μας δείχνει ότι δε του συμπεριφερόμαστε όπως θα έπρεπε, εφόσον δε το σεβόμαστε. Οι μαθητές, λοιπόν, της Β' Δημοτικού, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν τον πλανήτη μας σε ατομικό, αρχικά, και κατόπιν, σε συλλογικό επίπεδο.

Επισκεφθήκαμε το Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού, όπου οι άνθρωποι της Greenpeace μας εξήγησαν πώς να εντάξουμε στη ζωή μας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά, ο ηλιακός θερμοσίφωνας, η θερμοκρασία του κλιματιστικού από 26 βαθμούς το κατώτερο έως και 29 βαθμούς το ανώτερο, η πλύση των ρούχων στους 30-40 βαθμούς, όπως και η χρήση ανεμιστήρα είναι κάποιες από τις λύσεις που μας πρότειναν προκειμένου να μάθουμε όλοι μας να "σώζουμε" ενέργεια και να μην τη σπαταλάμε, επιβαρύνοτας άδικα το περιβάλλον. Ο πλανήτης εκπέμπει “SOS” και όλοι μας οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε άμεσα για την προστασία του.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε ανακυκλώνοντας τα υλικά που είχαν φέρει τα παιδιά μας, ως εισιτήριο, τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους και κάνοντας μια από τις αγαπημένες τους βόλτες στο τρενάκι του πάρκου. Ήταν μια υπέροχη μέρα που σίγουρα κινητοποίησε τους μαθητές μας να αρχίσουν να διαχειρίζονται την ενέργεια πιο... οικονομικά, αναλογιζόμενοι ότι το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και οφείλουμε, επομένως, να διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του με κάθε τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες