10 Απρ 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ...

Η δεύτερη ημέρα του Απρίλη είναι μια μέρα αφιερωμένη στη γνώση, τη φαντασία, το μυστήριο, τη δημιουργικότητα, την ελεύθερη γραπτή έκφραση, την παιδικότητα, τους μυθικούς ήρωες... Με άλλα λόγια, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Έτσι κι εμείς, με τους μαθητές της Β' Δημοτικού αποφασίσαμε να φτιάξουμε την δική μας αφίσα για την ημέρα αυτή. Τα βιβλία είναι κουτιά γνώσεων και φαντασίας για τους μικρούς μας αναγνώστες, από τα οποία ξετρυπώνει κάθε φορά κι ένας διαφορετικός ήρωας κι έχει να τους περιγράψει μοναδικές περιπέτειες. Τα βιβλία είναι σαν τα παλιά μπαούλα, που όταν τα ανοίγεις, το μυαλό σου φωτίζεται και πλημμυρίζει με έμπνευση και δημιουργία. Ή αλλιώς, κάθε βιβλίο κρύβει κι ένα ξεχωριστό ταξίδι που οδηγεί τα παιδικά μυαλά σε ονειρεμένους πλανήτες και αφήνει τα παιδιά να γίνουν κι αυτά για λίγο πρωταγωνιστές σε μια πρωτόγνωρη ιστορία.

Αυτές ήταν οι ιδέες που μοιράστηκαν οι δικοί μας ήρωες για τα παιδικά βιβλία, κάτι που σημαίνει ότι τελικά τα παιδιά ξέρουν να εκτιμούν το βιβλίο και το έχουν βάλει πια στην καθημερινότητά τους. Κι όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή τους βοηθά να ξεφύγουν για λίγο απ' αυτήν.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες