04 Απρ 2016

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ!


Σε μια ξεχωριστή παρέα έχουμε την ευκαιρία να ανήκουμε φέτος, μαθητές και δασκάλες της Β’ Δημοτικού... το eTwinning άνοιξε τη μεγάλη του αγκαλιά και μας δέχθηκε.

Μέσω της διαδικτυακής του πλατφόρμας επικοινωνήσαμε με σχολείο της Πολωνίας και δημιουργήσαμε το project “What’s in your Easter basket?”. Στόχος του project είναι να συζητήσουμε για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ανακαλύψουμε ομοιότητες και διαφορές, και τέλος, να προσφέρουμε στους φίλους μας ένα πασχαλινό καλάθι γεμάτο δώρα και κεράσματα!

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, αναζητώντας ποιήματα, παροιμίες και αινίγματα που περιγράφουν τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας η Άνοιξη, η εποχή με τα χίλια χρώματα κι αρώματα! Αφού συζητήσαμε γι’ αυτά, αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργήσαμε πολύχρωμες και «ευωδιαστές» εικόνες με την κυρα-άνοιξη και τα τρία της παιδιά.

Η αποστολή μας τώρα είναι να επιλέξουμε τα αντικείμενα που θα γεμίσουν το καλάθι μας και να το φτιάξουμε. Τι λέτε να έχει μέσα;

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες