Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ιστορία

Το σχολείο μας ιδρύθηκε από σπουδαίους εκπαιδευτικούς, που, πέρα από τις βασικές γραμματικές γνώσεις, μεταλαμπάδευσαν σε γενιές παιδιών αξίες, οράματα, πολιτισμό και ανθρωπιά. Σήμερα, οι διάδοχοί τους, επίσης εκπαιδευτικοί, συνεχίζουν το έργο τους με τις ίδιες αρχές, εμπλουτίζοντάς το με σύγχρονες αντιλήψεις, ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της εποχής μας.

1900
Π. ΖερβόςI. ΖερβόςΑ. Ζερβού

Πρώτη Γενιά

Το 1921, τρία αδέρφια, άνθρωποι των γραμμάτων, ο Παναγιώτης Σπ. Ζερβός (1878-1952), Μαθηματικός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέπειτα Πρύτανης, Ακαδημαϊκός και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες Μαθηματικούς του 20ου αιώνα, ο Ιωάννης Σπ. Ζερβός (1875-1943), Λογοτέχνης και Στοχαστής, και η Αλεξάνδρα Ζερβού-Λαζαροπούλου (1885-1977), Εκπαιδευτικός, ίδρυσαν στην Καλλιθέα ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της πατρίδας μας, τα εκπαιδευτήρια «Α. Ζερβού-Λαζαροπούλου».
Άδεια Δημοτικού

Ίδρυση Δημοτικού

Το 1921, πήρε την πρώτη άδεια το Δημοτικό και ξεκίνησε τη λειτουργία του με λίγους μαθητές στην Καλλιθέα.
Άδεια Γυμνασίου

Ίδρυση Ελληνικού και Γυμνασίου

Τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 1922, ιδρύθηκε το "Ελληνικό Σχολείο" (τριτάξια, τότε, βαθμίδα ανάμεσα στο εξατάξιο Δημοτικό και το τριτάξιο Γυμνάσιο). Ανάμεσα στους στόχους του νέου, τότε, σχολείου, ήταν να αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών των οικογενειών των προσφύγων που συνέρρεαν από την Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στα Νότια Προάστια (και ιδιαίτερα στην Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη, στο Φάληρο). Διευθυντής του εκπαιδευτηρίου ορίστηκε ο Παναγιώτης Σπ. Ζερβός.
Class of 1933

Τάξη του 1933


Κτήριο Καλλιθέας

Κτήριο Καλλιθέας


Κτήριο Καλλιθέας

Δεύτερη Γενιά

Το 1947, η διεύθυνση του σχολείου πέρασε στη δεύτερη γενιά, την κόρη της Αλεξάνδρας Ζερβού, την κ. Θεώνη Ρούμπου, Νομικό.

Μεταστέγαση στη Νέα Σμύρνη

Μέχρι το 1962 τα σχολεία λειτουργούσαν στην Καλλιθέα. Το 1962, το εξατάξιο, τότε, Γυμνάσιο, μεταστεγάστηκε σε ιδιόκτητο κτήριο στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Σκόπα.

Τρίτη Γενιά

Το 1988 η διεύθυνση των σχολείων πέρασε στην τρίτη γενιά, την κ. Ιωάννα Ρούμπου-Καράμαλη, Οικονομολόγο και τον κ. Δημήτριο Καράμαλη, Φυσικό.
Κτήριο Γυμνασίου-Λυκείου

Ανακαίνιση Κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου

Το 1996 το κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου μας, στην οδό Σκόπα επεκτάθηκε, αφού προστέθηκε ένας επιπλέον όροφος με αμφιθέατρο, σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής και εργαστήριο πολυμέσων.
Κτήριο Δημοτικού

Ανακαίνιση Κτηρίου Δημοτικού

Το 1999 ανακαινίστηκε και το κτήριο του Δημοτικού σχολείου μας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 3, όπου λειτουργούσε από το 1950 με την επωνυμία "Παλλάδιον Δημοτικό Σχολείο".
2000

Τέταρτη Γενιά

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, στην οργανωτική και εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου συμμετέχει και η τέταρτη γενιά εκπαιδευτικών, ο Δρ Παναγιώτης Δ. Καράμαλης, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ και ο Ξενοφών Δ. Καράμαλης, MSc Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ενοποίηση σε "Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ"

Από τα μέσα της δεκαετίας το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο σταδιακά ενοποιήθηκαν κάτω από το κοινό όνομα «Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ».
Νηπιαγωγείο

Κατασκευή και Ίδρυση Νηπιαγωγείου στη Βάρη

Το 2007-2008 κατασκευάστηκε το νέο μας Νηπιαγωγείο που λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2008-2009.
Νηπιαγωγείο

Κατασκευή και Ίδρυση Δημοτικού στη Βάρη

Το αμέσως επόμενο έτος, το 2009, κατασκευάστηκε το Δημοτικό σχολείο που λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2009-2010.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Το σχολείο μας έχει καταξιωθεί στην ελληνική κοινωνία για την ποιοτική του προσφορά, αφού στους μαθητές του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και για την καταξίωσή τους στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι γονείς που μας εμπιστεύονται τη μόρφωση των παιδιών τους, εκτιμούν παροχές όπως το διευρυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τις πολλαπλές δραστηριότητες, το ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, την άμεση επικοινωνία, τις άνετες και καθαρές εγκαταστάσεις. Προτεραιότητά μάς άλλωστε είναι τα παιδιά να κινούνται σε ένα χώρο που τα εκφράζει.

Μετά από ενενήντα και πλέον χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση και μόρφωση των νέων παιδιών, όλοι εμείς στο ΠΑΛΛΑΔΙΟ, γνωρίζοντας ότι ζούμε στην εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε δρόμους στο μέλλον, να ψάχνουμε και να εφαρμόζουμε νέες μεθόδους και συστήματα διδασκαλίας, να δημιουργούμε στόχους και να έχουμε ως όραμα ένα σχολείο που διαμορφώνει άξιους ανθρώπους.