27 Ιαν 2016

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ... ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Θα θέλατε να δείτε τις Καρυάτιδες, το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον Πύργο της Πίζας μπροστά στα μάτια σας; Δε θα χρειαστεί να πάτε μακριά παρά μέχρι το Κουτούκι, το περίφημο σπήλαιο της Παιανίας. Εκεί οι καταπληκτικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες του δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικούς, που εύκολα στη φαντασία ενός μυαλού μπορούν να πάρουν γνωστές μορφές διάσημων έργων τέχνης.

Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πλούσιο λιθωματικό διάκοσμο, με ποικιλίες σταλακτιτικών σχηματισμών και να θαυμάσουν την υποβλητική ατμόσφαιρα. Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιαστήκαμε από τις κολώνες και την ιστορία δημιουργίας του σπηλαίου αυτού. Παρατηρώντας τους σχηματισμούς των σταλαγμιτών και των σταλακτιτών ο καθένας μας έδινε και διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με το τι σκεφτόταν. Φεύγοντας, εντυπωσιαστήκαμε από τη μαγευτική θέα που απλωνόταν μπροστά μας και σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε ανεπιφύλακτα!


Url Πηγής: http://www.palladio.edu.gr/ΕΠΙΛΟΓΕΣ/ΝέαΑνακοινώσεις/tabid/471/ArticleID/744/ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ-ΤΟ-ΣΠΗΛΑΙΟ-ΤΗΣ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ.aspx

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες