10 Φεβ 2016

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ!

Τα αντικείμενα που υπάρχουν γύρω μας είναι όλα ζωντανοί οργανισμοί; Τι είναι τα υλικά σώματα; Σε ποιες μορφές τα συναντάμε και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;

Τα ερωτήματα αυτά απασχόλησαν τους μαθητές της Β΄ Δημοτικού στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος. Αφού λοιπόν, μιλήσαμε για τα στερεά, υγρά και αέρια σώματα, κατηγοριοποιήσαμε υλικά και αντικείμενα, ήρθε η ώρα να πειραματιστούμε με αυτά!

Οι μικροί μας μαθητές δεν έβλεπαν την ώρα να βρεθούν στο Εργαστήριο Φυσικής! Ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ. Χρήστος Μυρτσιώτης, μας υποδέχθηκε εκεί για ένα διαφορετικό μάθημα. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε «μέσα» στα υλικά σώματα και να γίνουμε για λίγο «μόρια». Έτσι ανακαλύψαμε τι συμβαίνει όταν θερμαίνουμε ένα στερεό, υγρό ή αέριο σώμα και διαπιστώσαμε τις αλλαγές στη δομική του σύσταση. Αναμείξαμε διαφορετικά υγρά, παρατηρήσαμε ότι δε ρέουν όλα τα ίδιο εύκολα και καταλάβαμε γιατί η μαμά μας λέει να μη βάζουμε το χέρι μας πάνω από την κατσαρόλα με το νερό που βράζει!

Φυσικά ενθουσιαστήκαμε με τα καινούρια πράγματα που μάθαμε και φεύγοντας ευχαριστήσαμε θερμά τον κ. Χρήστο. Ποια άλλα μυστικά μας περιμένουν εκεί; Ανυπομονούμε να τα ανακαλύψουμε στην επόμενη επίσκεψή μας στο Εργαστήριο Φυσικής!


Url Πηγής: http://www.palladio.edu.gr/ΕΠΙΛΟΓΕΣ/ΝέαΑνακοινώσεις/tabid/471/ArticleID/772/ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ-ΤΑ-ΥΛΙΚΑ-ΣΩΜΑΤΑ.aspx

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες