19 Φεβ 2016

ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...

Σοκολάτα... Υπάρχει άραγε κάποιο παιδί που να μην τρελαίνεται γι' αυτήν; Μικροί και μεγάλοι της έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία. Η αλήθεια είναι, όμως, πως λίγοι από εμάς γνωρίζουν πως φτιάχνεται η σοκολάτα, από πού προέρχεται, σε τι πραγματικά μας βοηθάει και κατά πόσο είναι εύκολο να παραχθεί το τελικό προϊόν.

Έτσι, το Εργοστάσιο Σοκολάτας άνοιξε τις λαχταριστές του... πόρτες στους μαθητές της Β' Δημοτικού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν διάφορες πληροφορίες για αυτήν καθώς και να εμπλακούν ενεργά στα στάδια παραγωγής της. Περάσαμε από το μουσείο σοκολάτας, ταξιδέψαμε μέχρι τη ζούγκλα και την ξύλινη καλύβα του Αμαζονίου, απ' όπου αντλήσαμε πολλές πληροφορίες για το κακαόδεντρο και τον καρπό του και, φυσικά, επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο σοκολάτας και μπισκότου. Μέσα από έναν λαβύρινθο φτάσαμε και στον μεγαλύτερο καταρράκτη σοκολάτας σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου ο πειρασμός της... βουτιάς ήταν πολύ έντονος!

Η περιήγησή στο Εργοστάσιο Σοκολάτας ήταν μια πρωτόγνωρη και βιωματική εμπειρία που θα μείνει σίγουρα στους μαθητές μας αξέχαστη.΄Οπως τη χαρακτήρισαν, μάλιστα, ήταν η πιο... γευστική μας επίσκεψη!!!


Url Πηγής: http://www.palladio.edu.gr/ΕΠΙΛΟΓΕΣ/ΝέαΑνακοινώσεις/tabid/471/ArticleID/789/ΜΙΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ.aspx

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες