ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
08 Μαϊ 2015

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Γιατί γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης;

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου και δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρτ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Φέτος, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό!

Αν είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο ή το Στρασβούργο πώς θα νιώθατε; Ποιες ερωτήσεις θα απευθύνατε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επιχείρησαν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα μέσω ενός project. Χωριστήκαμε λοιπόν, σε ομάδες, συζητήσαμε και καταγράψαμε όλα όσα θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Φανταστήκαμε ότι βρισκόμαστε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προβληματιστήκαμε πάνω σε επίκαιρα ζητήματα της ΕΕ και προτείναμε λύσεις. Αφού παρουσιάσαμε τις εργασίες μας, ευχηθήκαμε να μπορέσουμε του χρόνου ή στο μέλλον να επισκεφθούμε όλοι μαζί τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες