27 Δεκ 2014

ΓΙΑΤΙ... ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ποιος είπε ότι τα δώρα των παιδιών τελειώνουν με τα Χριστούγεννα; Αντίθετα, στην Ισπανία η νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, είναι μία από τις πιο σημαντικές ημέρες για τα παιδιά, καθώς γράφουν γράμμα στους Τρεις Μάγους (Los Reyes Magos) για τα δώρα που θέλουν να τους φέρουν. ‘Ετσι, αφήνουν τα παπούτσια τους στα περβάζια των παραθύρων των σπιτιών τους, γεμάτα σανό και καρότα για τα άλογα των Τριών Μάγων, οι οποίοι θα φτάσουν στις 6 Ιανουαρίου. Επίσης, την ημέρα αυτή στην Ισπανία πραγματοποιείται μία παρέλαση, La Cabagata de los Reyes Magos, η οποία αναπαριστά την άφιξη των Μάγων με τα δώρα στην πόλη.

Περίπου 30 πανέμορφα και πολύχρωμα άρματα, γεμάτα από παιδιά και ενήλικες με πανέμορφα κοστούμια, πετάνε καραμέλες στον κόσμο. Η επόμενη ημέρα, η 6η Ιανουαρίου, είναι η πιο σημαντική ημέρα του έτους για τα παιδιά, καθώς τότε φθάνουν οι Τρεις Μάγοι (Melchor, Gaspar y Baltasar) πάνω σε ένα άλογο, μία καμήλα και έναν ελέφαντα από την Ανατολή και από την Αφρική, φέρνοντας στον μικρό Ιησού χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Έτσι, μόλις τα παιδιά ξυπνήσουν εκείνη την ημέρα, οι Τρεις Μάγοι θα τους έχουν αφήσει τα δώρα που επιθυμούν στο σπίτι. Ο αγαπημένος τους μάγος είναι ο Baltasar, γιατί θεωρείται ότι είναι αυτός που αφήνει τα δώρα. Μπορεί ο Άγιος να τους έφερε τα Χριστούγεννα ένα συμβολικό δώρο, αλλά οι Μάγοι τους φέρνουν αυτό που πραγματικά θέλουν!

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα για τα παιδιά, οι μαθητές της Δ΄Δημοτικού του τμήματος των Ισπανικών, έκαναν μάθημα καλωσορίζοντας το νέο έτος, φορώντας τις κορώνες των Μάγων με τα δώρα και αναμένοντας φυσικά, τα δώρα της νέας χρονιάς! Μη χάνετε, λοιπόν, λεπτό όλοι οι μεγάλοι και ξαφνιάστε τους μικρούς μας φίλους με αυτό το ισπανικό έθιμο! Και πού ξέρετε… Ίσως και εσείς να λάβετε ένα δωράκι από κάποιον πιο μεγάλο από εσάς!

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες