03 Δεκ 2019

"ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ"

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας σε ένα μουσείο συναντάμε συχνά την επιγραφή "Μην Αγγίζετε", γι' αυτό μας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον η ξεναγός του Μουσείου Αφής, όταν μας παρότρυνε να κλείσουμε τα μάτια μας και να αγγίξουμε τα εκθέματα.

Το Μουσείο Αφής ιδρύθηκε το 2004 και είναι ένα από τα πέντε μουσεία του είδους του παγκοσμίως. Εκεί, ζήσαμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία ψηλαφίζοντας πιστά αντίγραφα της Αφροδίτης της Μήλου, του Ερμή του Πραξιτέλη και άλλα έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας από την Προϊστορία μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή. Με αυτόν τον τρόπο, άτομα τυφλά ή με μειωμένη όραση, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαία μνημεία και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της τέχνης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στάθηκε η αφορμή για να επισκεφθούμε το Μουσείο Αφής αλλά και να παρακολουθήσουμε βίντεο με ομιλίες ατόμων που γεννήθηκαν με κάποια αναπηρία ή την απέκτησαν μετέπειτα στη ζωή τους. Γνωρίσαμε την καθημερινότητά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τα δικαιώματά τους, τα οποία χρειάζεται όλοι να προστατεύουμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες