19 Ιαν 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Tι θα γινόταν αν μία μέρα ο δάσκαλός σας έγραφε στον πίνακα ότι 2+2=5; Πώς θα αντιδρούσατε; Ποιες θα ήταν οι σκέψεις σας;

Αυτά τα ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές της Στ' Δημοτικού κατά τη συμμετοχή τους στο Εργαστήρι Δημοκρατίας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής. Αφορμή στάθηκε η μικρού μήκους ταινία που παρακολούθησαν, στην οποία εμφανίζεται ένας δάσκαλος που ξαφνικά ανατρέπει όλα όσα γνώριζαν οι μαθητές. Οι μαθητές του Παλλαδίου, εξέφρασαν τις απόψεις τους περί ελευθερίας του λόγου, δικαιωμάτων και πολιτευμάτων μέσα από βιωματικές δράσεις.

Η συμμετοχή στο Εργαστήρι Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων. Αφού περάσαμε από τον αναγκαίο έλεγχο, περιηγηθήκαμε στους χώρους του ισογείου και μάθαμε βασικές πληροφορίες για το ιστορικό κτίριο. Στη συνέχεια, μπήκαμε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και καθίσαμε στα βουλευτικά έδρανα. Η ξεναγός μας υπέδειξε τις θέσεις των κομμάτων και μας εξήγησε τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

Ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες