Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Νηπιαγωγείο - Μελετημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου καταρτίζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Έρευνας του σχολείου μας με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα, τα εφόδια που η εμπειρία μας έχει αναδείξει ότι πρέπει να έχουν τα παιδιά ξεκινώντας το Δημοτικό Σχολείο, αλλά και τις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

ΓΛΩΣΣΑ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Nursery-Educational-Program-1

Τα πρώτα γράμματα, οι συλλαβές και οι λέξεις ζωντανεύουν μέσα από ενδιαφέροντα Project, βιβλία και παραμύθια.

Η Αριθμητική γίνεται ένα σπουδαίο εργαλείο για να κατανοήσουμε τον κόσμο. Η Μαθηματική σκέψη των παιδιών μας αναπτύσσεται μέσα από γρίφους και προβλήματα που βρίσκουν στο πρωτότυπο υλικό του σχολείου.

ΤΕΧΝΕΣ

Nursery-Educational-Program-3

ΘΕΑΤΡΟ | ΜΟΥΣΙΚΗ | ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Θέατρο, η Μουσική και τα Εικαστικά γεμίζουν τις μέρες με μελωδίες, χρώματα και ιστορίες. Μέσα από την Τέχνη, τα παιδιά γίνονται δημιουργοί, εμπνέονται, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και εκφράζονται ελεύθερα.

ΑΓΓΛΙΚΑ

Nursery-Educational-Program-5

Με σύγχρονα βιβλία, τραγούδια και παιχνίδια, μαθαίνουν την πρώτη ξένη γλώσσα του σχολείου, τα Αγγλικά.

ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Nursery-Educational-Program-9

Στην αυλή του σχολείου, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον.

Καλλιεργούν το δικό τους λαχανόκηπο και φτιάχνουν το πρώτο τους λάδι από τις ελιές του σχολείου. Έτσι, αναπτύσσουν περιέργεια για τον κόσμο και αγάπη για τον πλανήτη μας.

STEM & ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Nursery-Educational-Program-2

Η Τεχνολογία γίνεται εργαλείο δημιουργίας.

Στο νέο μας Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, τα παιδιά ετοιμάζονται για τον νέο κόσμο που τα περιμένει χρησιμοποιώντας τα πια σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Με συμμάχους τα αγαπημένα τους ρομποτάκια, ξεκινούν το ταξίδι τους στον προγραμματισμό και την αλγοριθμική σκέψη.

Γνωρίζουν τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλληλεπιδρούν και εξοικειώνονται με τις εφαρμογές της.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Nursery-Educational-Program-7

Ώρα για Πειράματα...

Κάθε μέρα, τα παιδιά πειραματίζονται, μελετούν ευρήματα, καλλιεργούν την περιέργεια για την Φύση και τον υπέροχο κόσμο που τα περιβάλλει.

ΑΘΛΗΣΗ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Nursery-Educational-Programm-4

Οι ώρες στην πισίνα είναι διασκεδαστικές και βοηθούν τα παιδιά στην εξοικείωσή τους με το νερό και τη βελτίωση των κινητικών τους δεξιοτήτων.

Μαθαίνουν να προσέχουν και να αγαπούν το σώμα τους μέσα από την άθληση και projects για τη σωστή διατροφή, την στοματική υγιεινή κ.α.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Μέσα από ομαδικά παιχνίδια και τη συμμετοχή των παιδιών στις μεσημεριανές δραστηριότητες του σχολείου, ενδυναμώνεται το πνεύμα συνεργασίας των παιδιών και οι κοινωνικές τους δεξιότητες.

Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και της παιδοψυχολόγου του σχολείου μας, υλοποιούμε projects τα οποία ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην υγιή συναισθηματική τους ανάπτυξη.