24 Μαρ 2017

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές του Γυμνασίου της Βάρης παρουσίασαν ένα project αφιερωμένο στους ήρωες της Επανάστασης του 1821 με μια πιο... κριτική ματιά. Αφού υπογράμμισαν τα βασικά ιστορικά στοιχεία τα οποία συνθέτουν όλο το φάσμα της ιστορικής αυτής ημέρας για την Ελλάδα, ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο το οποίο ζωντάνεψε τις σελίδες της ιστορίας και καθήλωσε τους μαθητές.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους ήταν η παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων μέσα από την οπτική γωνία της γειτονικής χώρας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο τα σχολικά βιβλία της Τουρκίας αποτυπώνουν το ιστορικό γεγονός της ελληνικής επανάστασης, προβληματίζοντάς μας και υπενθυμίζοντάς μας ότι πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε πάντοτε σε μια διαδικασία διερεύνησης της ιστορίας.

Η σχολική εορτή ολοκληρώθηκε με την απαγγελία εκ μέρους των μαθητών του ποιήματος "Ο βράχος και το κύμα" του Ν. Βαλαωρίτη, προσδίδοντας έναν επαναστατικό τόνο στο κλίμα της ημέρας. 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες