30 Νοε 2015

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ...

Μπορεί τα γλειφιτζούρια, τα παγωτά, τα πατατάκια και το γνωστό σε όλους μας fast-junk food να είναι πολύ δελεαστικό, όμως καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ουσιαστική ματιά γύρω μας… Τότε, θα ανακαλύπταμε πως σχεδόν τίποτα στην αγορά δεν είναι υγιεινό και δεν παράγεται με φυσικό τρόπο. Τα περισσότερα προϊόντα που πωλούνται είναι επεξεργασμένα, επομένως, δεν μπορεί παρά να είναι άκρως ανθυγιεινά για τη διατροφή μας.

Αυτό το μήνυμα προσπάθησαν να μας περάσουν η Ζαχαρούλα με την παρέα της στο εργαστήρι τέχνης, πολιτισμού και διαδραστικής μάθησης «Ένεκα Παιδείας». Η Ζαχαρούλα, όπως και όλα τα παιδιά, τρελαίνεται για λιχουδιές και κάθε είδους γλυκά. Όμως, ένας παράξενος γιατρός-διατροφολόγος θέλησε να βάλει τους μικρούς μας φίλους στον δρόμο της «σωστής διατροφής».

Έτσι, με τρόπο ανατρεπτικό και απροσδόκητο, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού συμμετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο τους βοήθησε να αντιληφθούν πως, παρόλο που όλες αυτές οι λιχουδιές είναι πεντανόστιμες, έχουν φτωχή θρεπτική αξία και μερικές, μάλιστα, είναι και βλαβερές για τον οργανισμό μας. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Έγιναν, τελικά, οι ίδιοι διατροφολόγοι γνωρίζοντας τον τρόπο παραγωγής και διακίνησης των τροφίμων στη σύγχρονη εποχή και στη συνέχεια, μας ετοίμασαν ένα μενού, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ώστε όλοι μας να το ακολουθούμε καθημερινά, για να είμαστε… γεροί και δυνατοί!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες