29 Μαρ 2015

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ο Ανδρέας και η Άννα, δύο παιδιά, μαθητές της Στ' τάξης, ήταν η αφορμή για να επιχειρήσουμε φέτος όλοι μαζί ένα διαφορετικό ταξίδι στα γεγονότα που συνθέτουν τον Μεγάλο Αγώνα. Καθώς η επέτειος της 25ης Μαρτίου πλησίαζε, ακολουθήσαμε τα δύο παιδιά και αφήσαμε σπουδαία ιστορικά κειμήλια να μας αφηγηθούν τα ίδια την Ιστορία.

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε ιδιαίτερος σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού, καθώς πέτυχε τους στόχους της και οδήγησε στην αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Βρεθήκαμε, λοιπόν, δίπλα στον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους αγωνιστές, λίγο πριν την έναρξη του Αγώνα, μέσα από διάσημους πίνακες, έργα και κειμήλια.

Το project μας ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, όταν επισκεφθήκαμε το Μουσείο Μπενάκη. Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με τα iPad τους, αναζήτησαν τα αντικείμενα στις αίθουσες του Μουσείου και συνέθεσαν την ταυτότητά τους. Έπειτα, παρουσίασαν μικρές σκηνές στοπ-καρέ προσπαθώντας να εντάξουν τα ιστορικά κειμήλια στους «δικούς» τους πίνακες και να αποδώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ηρώων του ΄21.

Επιστρέψαμε στο σχολείο με μεγάλη χαρά, αφού είχαμε ολοκληρώσει ένα υπέροχο και μοναδικό ταξίδι!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες