02 Φεβ 2015

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ CERVANTES! - ¡BIENVENIDOS AL INSTITUTO CERVANTES!

Οι μαθητές των Ισπανικών της Ε' και Στ' τάξης του Δημοτικού πραγματοποίησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, την πολυαναμενόμενη εκδρομή στο Ινστιτούτο Cervantes, στο κέντρο της Αθήνας. Στον χώρο του Ινστιτούτου μάς υποδέχθηκαν εγκάρδια η διευθύντρια σπουδών του Cervantes, η κυρία Sandra Rivas Agúndez, καθώς και η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Juan Carlos Onetti, η κυρία Ana Roca Gadea.

Μετά από μία σύντομη αναφορά στη χρήση και χρησιμότητα της ισπανικής γλώσσας παγκοσμίως και στο έντονο πολιτιστικό στοιχείο της ισπανικής κουλτούρας, περάσαμε στον χώρο της βιβλιοθήκης. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πλήθος διαδραστικών δραστηριοτήτων στην ισπανική γλώσσα. Λεξιλογικές ασκήσεις, κουίζ, σταυρόλεξα, τραγούδι, μουσική, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός τόσο από την κυρία Sandra Rivas Agúndez και την κυρία Ana Roca Gadea όσο και από την πλευρά των παιδιών, αποτέλεσαν τα στοιχεία αυτής της υπέροχης και τόσο γεμάτης από ισπανικά ακούσματα ημέρας.

Ήταν η πρώτη φορά που οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε ένα άκρως ισπανόφωνο περιβάλλον, αποκτώντας έτσι την εμπειρία εξάσκησης της γλώσσας… σαν να βρίσκονταν στην Ισπανία! Φεύγοντας, λοιπόν, ενθουσιασμένοι από αυτή την τόσο ευχάριστη και πολιτισμικά γεμάτη εμπειρία, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου. ¡¡¡Hasta luego!!!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες