08 Δεκ 2021

ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΠΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ» ΤΗ ΓΗ

Αυτή τη στιγμή έντεκα δορυφόροι από τους χιλιάδες που βρίσκονται σε τροχιά στο διάστημα αξιοποιούνται από το πρόγραμμα Copernicus.

Το Copernicus είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συνεργάζεται και ελέγχεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και έχει σαν στόχο να πετύχει μία διαρκή παρατήρηση της Γης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους δορυφόρους του προγράμματος παρέχουν ακριβείς πληροφορίες, που βελτιώνουν την παρατήρηση του περιβάλλοντος, μετριάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και διευκολύνουν τη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Ο κύριος Ανέστης Μαυρίδης, ειδικός του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τη διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος Copernicus που ετοίμασε για εμάς. Μια παρουσίαση που όχι μόνο γέννησε ερωτήματα στα παιδιά, τα οποία και απάντησε εμπεριστατωμένα, αλλά τους έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούν με τη μελέτη των αλλαγών στο περιβάλλον του πλανήτη μας αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία που μας προσφέρονται δωρεάν από τους ειδικούς του προγράμματος. Οι ιδέες των παιδιών για τη χρησιμοποίηση αυτών των εργαλείων, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή συνάντησή μας, ήταν καταιγιστικές. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ανέστη Μαυρίδη για το δημιουργικό πρωινό που μας χάρισε. 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες