29 Ιαν 2019

ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ...

Ένα δημιουργικό πρωινό, γεμάτο εποικοδομητικές γνώσεις και επιστημονική σκέψη, πέρασαν οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού στο «Μουσείο Ηρακλειδών», το οποίο στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια, που χρονολογείται από το 1898.

Συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την Τέχνη με τα Μαθηματικά, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με εικαστικά έργα που εμπεριείχαν οφθαλμαπάτες και είχαν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο παρατηρητές, προκειμένου να ανακαλύψουν τον ρόλο που παίζουν οι ψευδαισθήσεις.

Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκαν πως για να μπορέσουν να καταλήξουν στα σωστά συμπεράσματα, έπρεπε να επιστρατεύσουν τη μαθηματική τους σκέψη και να αμφισβητήσουν την αίσθηση της όρασης, γεγονός που φάνηκε να τους συναρπάζει. Το μόνο που έμενε ήταν να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη! Έτσι, λοιπόν, αναλάβαμε γρήγορα δράση και το παιχνίδι με τα ειδικά αλληλεπιδραστικά εκθέματα του Μουσείου ξεκίνησε, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε καλύτερα τη σπουδαιότητα της θέσης του σημείου όρασης!

H επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς περιηγηθήκαμε στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, θαυμάζοντας εκθέματα που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την αρχαία ελληνική τεχνολογία! Η τελευταία και σημαντικότερη στάση μας, δε θα μπορούσε να είναι αλλού από την αίθουσα που είναι αφιερωμένη στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο αστρονομικό υπολογιστή από την αρχαιότητα, που αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της Τεχνολογίας!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες