Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!
29 Οκτ 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!

Η Ελλάδα με την 28η Οκτωβρίου, ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσίγραφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει, γιορτάζει την είσοδό της στον πόλεμο. Ακολουθεί το λεγόμενο "Έπος του Σαράντα" και οι μεγάλες νίκες του ελληνικού στρατού.

Τα παιδιά μας μέσα από κείμενα των αγαπημένων τους συγγραφέων, Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή, γνώρισαν τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο της Κατοχής και διάβασαν για την παρέλαση διαμαρτυρίας της 25ης Μαρτίου του 1944, όπου οι Έλληνες διεκδικούσαν ένα κομμάτι ψωμί. Ακούγοντας αποσπάσματα από το "Άξιον Εστί" του Οδυσσέα Ελύτη ενημερώθηκαν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πολεμούσαν οι στρατιώτες μας και για το πώς αντέδρασαν οι Έλληνες, όταν άκουσαν το νέο του πολέμου. Με αφορμή το μελοποιημένο ποίημα "Άσμα Ασμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μιλήσαμε για τις συνθήκες ζωής στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαβάσαμε ιστορίες μικρών εβραιόπουλων που σώθηκαν από τον θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών. 

Τέλος, τα παιδιά μας προβληματίστηκαν για τις καταστροφές που προξενεί ο πόλεμος και τις αλλαγές που επιφέρει στον χαρακτήρα των ανθρώπων.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες